1.5 млрд подорожей було здійснено у 2019 р. - новий світовий рекорд

Кількість міжнародних прибуттів в 2019 році досягла близько 1,5 мільярда, що приблизно на 54 млн більше, ніж у 2018 році.

ЮНВТО зазначає, що 2019 рік став для світового туризму вже десятим поспіль роком з позитивною динамікою. Тобто статистичні дані дозволяють називати туризм надійним і сталим сектором світової економіки, навіть в умовах нинішньої нестабільності, невизначеності і соціальних потрясінь. І щоб найкращим чином використовувати можливості галузі, необхідно шукати і застосовувати інструменти відповідального управління.

Зростання міжнародних подорожей сповільнилося, склавши в 2019 році 3,8%. Це аналогічно темпам 2016 року.

У Європі в 2019 році кількість поїздок теж зросла на 4%. У цифрах це 742 млн, або 51% відсоток від загальної їх кількості. На уповільнення європейського туризму вплинули Brexit, банкрутство найбільшої туристичної компанії Thomas Cook та кількох лоукостерів, а також глобальні тренди - спад світової економіки, геополітична і торгівельна напруга.

Найбільш відвідуваними країнами в 2019 році, за статистикою ЮНВТО, були Франція, Іспанія та Сполучені Штати Америки.

Франція повідомила про найбільший приріст міжнародних туристичних витрат серед топової десятки ринків (+11%), тоді як США очолили зростання в абсолютних показниках (+6%), завдяки міцності долара. Однак деякі великі зростаючі ринки, наприклад, Бразилія та Саудівська Аравія, повідомили про зниження туристичних витрат. Китай у першій половині 2019 року збільшив виїзний потік на 14%, хоча витрати зменшилися на 4%.

На поточний рік прогнозуються від 3% до 4% приросту.

У 2020 році ЮНВТО відзначає "Рік туризму та сільського розвитку". Генеральний секретар ЮНВТО Зураб Пололікашвілі: «...ми сподіваємось побачити, що наш сектор спричинить позитивні зміни у сільських громадах, створюючи робочі місця і можливості, сприяючи економічному зростанню та збереженню культури».

За матеріалами https://www.unwto.org.