Адаптивний карантин буде діяти до 31 жовтня

26 серпня 2020 р. на черговому засіданні Уряд прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 жовтня (включно). 28 серпня 2020 р. на Урядовому порталі було оприлюднено відповідну постанову Кабінету Міністрів України від 26.08.2020 р. №760, якою внесено зміни до постанови від 22.07.2020 р. №641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Постановою передбачено нову заборону для «зеленої» зони. Зокрема, за новим пп. 3 п. 11 постанови №641 заборонено проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності), дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Для «жовтої» зони оновлено одну з заборон. Зокрема, на територіях «жовтої» зони забороняється робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос. Це встановлено новою редакції пп. 3 п. 12 постанови №641. Відповідно ця змінена заборона буде діяти й в «помаранчевій» та «червоній» зонах карантину.

Також з вимог для «жовтої» зони виключено заборону проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.  Це пов'язано із введенням загальної заборони проведення дозвілля. Відповідно ці зміни стосуються такожд "помаранчевої" та "червоної" зон.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua.