Івано-Франківська область презентує туристичний потенціал у Білорусі

За сприяння Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації представники області презентують туристичний потенціал Івано-Франківщини на 22-му Міжнародному весняному ярмарку «Відпочинок», який відбувається 3-6 квітня у Мінську (Республіка Білорусь).

Крім білоруських представників туристичного бізнесу, участь у заході беруть іноземні учасники - Болгарія, Польща, Туреччина, Литва, Латвія, Туніс, Сербія, Молдова, Китай, Узбекистан та ін.

Зі слів організаторів, виставка має на меті вирішити такі комплексні завдання:

- сприяння комфортному плануванню та проведенню відпочинку білоруськими громадянами;

- сприяння взаємовигідним контактам між різними представниками бізнесу сфери туристичних послуг: туроператорами, готельно-ресторанними і санаторно-курортними комплексами, транспортними компаніями, друкованими виданнями, Інтернет-ресурсами, страховими і банківськими організаціями.

А нашим завданням є залучення і заохочення білоруських громадян до відпочинку на Івано-Франківщині через популяризацію туристичних дестинацій і атракцій Прикарпаття.

Білорусь - один із головних цільових ринків іноземного туризму в області. За даними моніторингу мобільності, отриманими від компанії "Київстар", у 2018 році Прикарпаття відвідало понад 138 тис. абонентів іноземних мереж (річний приріст склав +18%).

Серед лідерів іноземного потоку області на четвертому місці відвідувачі зі Білорусі (їх частка становить 7.52%).

Серед лідерів іноземного потоку області відвідувачі зі Білорусі на четвертому місці. Їх частка становить 7.52%, а це майже 10.5 тис. осіб. У порівнянні з 2017 роком кількість відвідувачів з Білорусі зросла на 12% у минулому році.