МОЗ видало тимчасові рекомендації для закладів громадського харчування

Фото https://kuryer.if.ua

З 11 травня обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням або на літніх майданчиках просто неба.

Постановою Головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 р. № 18 затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Документом передбачений обов'язковий температурний скринінг працівників.

Заклади громадського харчування повинні забезпечити дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).

Обслуговування клієнтів в приміщеннях закладів громадського харчування забороняється. Вхід в приміщення дозволяється виключно для користування санвузлами, пеленальними кімнатами та проходами чи сходами, що ведуть до літніх майданчиків на даху.

Нагадуємо, що організація необхідних протиепідемічних заходів та їх дотримання вимагають особливої уваги, а послаблення карантину не скасовує правил безпеки щодо COVID-19 https://bit.ly/2zsTQnG.

Деталі тимчасового стандарту роботи закладів громадськго харчування - за посиланням: https://bit.ly/3cpHnQ6.