На Івано-Франківщині готуються до конкурсу "Велика реставрація"

24 березня 2021 року з ініціативи управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації у партнерстві з управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації проведено онлайн тренінг з підготовки заявок на конкурс проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми "Велике будівництво".

Поділитись досвідом, розповісти про умови і особливості конкурсного відбору у якості головного спікера було запрошено виконавчу директорку ГО АОМС "Єврорегіон-Карпати-Україна" Галину Литвин.

З вітальними словами до учасників звернулись начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак і начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій  облдержадміністрації Віталій Передерко. 

Участь у тренінгу взяли понад 30 представників громад області, зокрема Брошнів-Осадська, Бурштинська, Верховинська, Ворохтянська, Городенківська, Долинська, Калуська, Коломийська, Надвірнянська, Нижньовербізька, Пасічнянська, Печеніжинська, Рожнівська, Рожнятівська, Спаська, а також керівники музейних закладів, експерти та ін.

Галина Литвин розповіла слухачам про умови конкурсного відбору, перелік необхідних документів, особливості заповнення проектної заявки, акцентувала увагу на проблемних питаннях, що можуть виникнути на етапі подання чи реалізації проектів, специфіці оцінювання проектів експертною групою, поділилась досвідом реалізації подібних інфраструктурних ініціатив.

Нагадаємо, що 3 березня 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало прийом заявок на участь у відборі проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми "Велике будівництво".

Прийом документів триватиме до 1 квітня 2021 року.

Порядок відбору проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми “Велике будівництво", затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1214.

Деталі за посиланням: 
http://iftourism.com/news/article/ogolosheno-konkurs-za-programoyu-velike-budivnictvo.

Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій  облдержадміністрації висловлює вдячність Галині Литвин за проведений тренінг та отримані знання і досвід для громад Івано-Франківської області.