На Івано-Франківщині підбили підсумки розвитку туризму у 2019 році

12 грудня 2019 року начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко презентував результати роботи у сфері розвитку туризму області у 2019 році на підсумковій нараді.

Участь у заході взяли відповідальні працівники з питань туризму райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, представники бізнесу, науковці, громадські активісти та журналісти.

З метою належного виконання у 2020 році комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 рр., врахування ініціатив місцевої влади, інститутів громадянського суспільства було обговорено пропозиції щодо співфінансування окремих заходів і проєктів громад. 

Зокрема, прийнято рішення підримати у наступному році проєкт відновлення вузькоколійної залізниці від Брошнів-Осади до Осмолоди, створення туристичного наметового містечка «Байки Бойка» у Витвицькій ОТГ, облаштування оглядового майданчика з відтворенням музейного простору на Ратуші м. Коломиї, ґрантові проєкти "52 стилі життя в Карпатах", "Світ карпатських розет - заходи зі збереження унікальної культури Карпат".

Пропозиції облаштування туристичних маршрутів будуть розглянуті на початку 2020 року Обласною комісією зі знакування туристських маршрутів (шляхів).  

Ознайомитись зі звітом можна за посиланням: 

https://speakerdeck.com/iftourism2019/turizm-ivano-frankivs-koyi-oblasti-2019.