В області створено Віртуальний музей одягових традицій Гуцульщини

За результатами реалізації проєктів-переможців 2018 і 2019 років конкурсу інціатив карпатськаих громад «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону», «Популяризація історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону, шляхом збереження одягових традицій» створено Віртуальний музей одягових традицій Гуцульщини. 

Веб-портал наразі функціонує у тестовому режимі та постійно поповнюється інформацією. Відвідудвачі сайту мають змогу поринути в атмосферу гуцульського вбрання завдяки яскравим фото- та відеоматеріалам, статтям про традиційний одяг горян, а також, побачити, як одягалися наші предки на початку ХХ століття.

Віртуальний музей доступний за посиланням: 

https://clothingtraditionsofhutsulshchyna.webnode.com.ua.

Довідково. Організатором конкурсу є Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”. Співорганізаторами конкурсу є профільні структурні підрозділи Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних державних адміністрацій (за згодою) та профільні депутатські комісії Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад (за згодою).

За матеріалами https://www.facebook.com/clothingtraditionsofhutsulshchyna/posts/1007440919609565.