На Львівщині дискутували про розвиток медичного туризму

8 серпня 2019 року представник управління міжнародного співробітництва євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації взяв участь у роботі Міжнародної конференції щодо розвитку медичного туризму, курортів та рекреації, яка проходила в рамках Першого форуму медичного та оздоровчого туризму в с. Стрілки Перемишлянського району Львівської області.

Організаторами заходу виступили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Українська асоціація медичного туризму за підтримки Global Healthcare Travel Council, Львівська обласна державна адміністрація,

З вітальним словом до учасників звернулись: президент Української асоціації медичного туризму Віолета Янишевська, заступник директора департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі Віталіна Мартиновська, міністр медичного туризму Туреччини Емін Чакмак, голова Львівської обласної адміністрації Маркіян Мальський, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Упродовж конференції відбувались панельні дискусії та лекції, на яких обговорювали сучасні тренди і перспективи розвитку медичного туризму в Україні.

У рамках заходу відбулось підписання меморандуму між Львівською облдержадміністрацією і громадською спілкою «Львівський кластер медичного туризму» щодо об’єднання та зосередження зусиль для ефективного розвитку і популяризації медичного та оздоровчого туризму і суміжних із ним галузей у Львівській області.

Учасниками заходу стали представники центральних та місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,  оператори медичного туризму, професійні постачальники, які працюють у сфері медичного туризму, представники медичних центрів, спеціалізованих клінік, санаторіїв, SPA-курортів і готелів, реабілітаційних центрів, медсервісних компаній та провайдери медичного туризму із України і зарубіжжя - Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту, Об’єднаних Арабських Еміратів, Туреччини, Азербайджану, Казахстану та Узбекистану.