Обертин - переможець проєкту "ВеСело"

Фото https://www.facebook.com/mhpUKR

Завершився спецпроєкт "ВеСело" від depo.ua. Журналісти видання відвідали шість унікальних сіл у різних куточках України - тих, де люди не чекають на зміни, а творять їх власноруч. Фіналізувати сезон команда проєкту вирішила відкритим голосуванням, в якому кожен читач сайту міг відзначити те село, яке вразило його найбільше. А переможцем став Обертин Івано-Франківської області, який і отримує титул «ВеСело 2020».

Обертин, на думку журналістів, дуже красиве, доглянуте село, яке, в першу чергу, запам'яталося незвичайними формами соціально відповідального бізнесу місцевих жителів, дуже грамотним і правильним поєднанням історичної спадщини та сучасного життя і виховання, багатим культурним життям.

Детально про подорож в Обертин та його мешканців за посиланнями: 

https://www.depo.ua/static/longread/ivano-frankivsk/page12783041.html

https://youtu.be/QyR1pCAIR_g

Для довідки. 

"ВеСело" - спецпроект ресурсу depo.ua, присвячений звичайним українським селам, в яких є свої музичні колективи, художні галереї, комунікаційні хаби і вдалі стартапи, в яких живуть звичайні українці, завдяки яким всім нам просто не нудно жити.

Автори проєкту хотіли познайомити читачів з тими селами, які відомі завдяки своїм жителям, інакше кажучи - з селами, де звичайне життя сільської глибинки в один момент чомусь пішло не так. Вони прагнули дати відповіді на запитання: чому одне село, прекрасне в своїй природі і з чудовим історичним корінням, так і залишається куточком тихого забуття, а друге гримить на всю країну своїми викрутасами; чому з одного села люди їдуть і тільки згадують його як дитячу казку, а в друге приїжджає молодь, підкуплена місцевим оптимізмом і позитивом?

Джерело: depo.ua.