Популяризація спадщини - важливий елемент співпраці влади і бізнесу

У рамках Спільної Операційної Програми "Румунія – Україна 2014-2020" Сучавський університет "Штефана чел Маре" (USV) та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) реалізовують проєкт "Розвиток транскордонного співробітництва щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України" (далі Проєкт).

Заходами Проєкту, зокрема, передбачено проведення низки навчальних заходів для фахівців з туризму, спрямованих на висвітлення туристичного потенціалу зазначених територій та його особливостей.

16 грудня 2020 року відбулося онлайн навчання за участі українського та румунського спікерів.

З вітальними словами до учасників звернулися перший проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олег Мандрик, президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга.

До участі у тренінгу було запрошено у якості спікерів начальника відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталія Передерка, доцентку Сучавського університету "Штефана чел Маре" Кармен Часовські.

Спікери висвітлили такі теми:

-   Колаборація влада - бізнес. Досвід Івано-Франківщини.

- Чому потрібні DMOs (Destination Management Organisations) - Організації управління дестинаціями? Американський приклад партнерства.

- Туристично-інформаційні центри як елемент інноваційної інфраструктури туристичної індустрії. ISO 14785/2014 Туристичні інформаційні офіси. Вимоги.

- Стратегії та інструменти для просування об'єктів історико-культурної спадщини транскордонного регіону.

- Управління дестинаціями в районах історико-культурної спадщини, збереження культурного ландшафту.

- Роль державно-приватної співпраці у збереженні об'єктів історико-культурної спадщини, зокрема роль DMOs в районах історико-культурної спадщини.


Проведений тренінг став хорошим майданчиком, що об'єднав фахівців з туризму України та Румунії для обміну досвідом щодо популяризації об'єктів історико-культурної спадщини.