Триває реалізація проєкту "Мале Карпатське коло"

Наприкінці грудня 2019 року між трьома західними областями (Івано-Франківською, Львівською та Закарпатською) було започатковано спільний амбітний проєкт, спрямований на перетворення центральної частини українських Карпат на доступний, безпечний для туристів та інвестиційно привабливий регіон.

Проєкт отримав назву "Мале Карпатське коло", адже передбачав будівництво і реконструкцію автодоріг, які з’єднають три області, зокрема, діючі гірські курорти та туристичні магніти.

Стан реалізації проєкту обговорили під час конференції "Мале Карпатське коло: на шляху до державного інвестиційного проєкту", яка відбулася 6 лютого 2021 р. у с. Славське Львівської області. Захід пройшов за участю заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, голови Державного агентсва автомобільних доріг України Олександра Кубракова, заступниці міністра економічного розвитку і торгівлі України Ірини Новікової та представників-учасників проєкту: голови Івано-Франківської облдержадміністрації Андрія Бойчука, голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького, голови Закарпатської облдержадміністрації Анатолія Полоскова та ін. 

Слід зазначити, що наразі вже тривають консультації із представниками лісової галузі щодо вартості й напрямків майбутніх лісових автомобільних доріг та проєктно-кошторисної документації на них. Також розпочато роботи на автодорозі місцевого значення Болехів-Козаківка у межах Івано-Франківської області протяжністю 19 км. Планується продовження робіт у 2021 році.

Минулоріч вже розпочато роботи із поточного-середнього ремонту дороги державного значення Р-21 на території Прикарпаття, загальною протяжністю 45 км.

Окрім того, передбачено розробку проєктно-кошторисної документації на автошляху місцевого значення Козаківка-Сукіль в межах Івано-Франківської області та дороги загального користування місцевого значення Вишків-Сенечів.

"Коли я прийшов на посаду голови Івано-Франківської облдержадміністрації, поставив перед собою основне завдання – перетворити Прикарпаття на потужний економічно-культурний регіон. Чудово розумію, що зараз перед керівниками різних рівнів та структур щоденно постає величезна кількість викликів. Та попри все, ми повинні розвиватися – лише це дозволить нам гарантувати добробут для кожного мешканця, – наголосив Андрій Бойчук –. Реалізація проєкту "Мале Карпатське коло" дасть змогу не лише покращити транспортну інфраструктуру Прикарпаття, а й зробити його доступнішим та привабливішим для інвесторів та туристів".

Керівник області запевнив, що влада всіляко сприятиме втіленню проєкту.

Джерело: www.if.gov.ua