У Косові обговорили майбутнє Центру карпатської культури

21 лютого 2020 року у м. Косові відбулася стратегічна сесія з метою обговорення концепції якірного розвиткового об'єкта Косівського району - Центру карпатської культури (далі ЦКК). Його створення триває у рамках реалізації проєкту Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 «Світ карпатських розет - заходи із збереження унікальності культури Карпат».

ЦКК - це мультифункціональний культурний простір для розвитку та промоції історико-культурної спадщини краю, у першу чергу - автентичних ремесел. Будівлю колишнього килимового цеху ВХО «Гуцульщина» площею майже 1500 м кв, реконструкція частини якої триває у рамках реалізації вищезазначеного транскордонного проекту, планується використовувати у майбутньому як культурно-креативний хаб, що функціонуватиме на перетині історичного та сучасного вимірів.

Діяльність ЦКК, як якірного розвиткового об’єкта на Косівщині, покликана формувати у майбутньому позитивний імідж регіону, посилити туристичну інфраструктуру, задовольняти культурні, освітні, мистецькі потреби жителів району/регіону, гостей краю; залучати до взаємодії і співпраці громадські ініціативи, ОГС, підприємців, формувати культуру соціально відповідального бізнесу.

Участь у сесії взяли представники відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації, районної та міської влади Косівського району, музейні працівники, майстри народних ремесл, науковці та ін.

На зустрічі обговорили потенційне функціональне призначення ЦКК, формати залучення зацікавлених сторін, бізнес-моделі.

Фасилітаторами на заході виступили Володимир Воробей - виконавчий директор Агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks і Марія Кравченко, менеджерка з креативної економіки цієї ж агенції.

За результатами дискусії Агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks підготує комплексне рішення, яке буде запропоноване виконавцям проєкту для реалізації.