У Верховині відбувся гастрономічний тренінг

У селищі Верховина упродовж 18-19 лютого 2020 року відбувався навчальний тренінг для членів ГС «Асоціація карпатських ватагів» на тему: «Як допомогти туристам відкрити для себе гуцульську коров’ячу бриндзу на вашій полонині чи господарстві наступного літа».

Захід організовано у рамках реалізації проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» (далі Проєкт).

Навчання проводили експерти Проєкту - національний експерт з питань розвитку сільського господарства Тарас Антонюк, старший експерт з питань розвитку сільського господарства і туризму Еманнуель Мігасон, старша експертка з питань розвитку сільського господарства і туризму Стефані Дагерар.

Упродовж першого дня учасники тренінгу провели самооцінку агротуристичних пропозицій на полонинах, ознайомились зі шляхами підвищення якості туристичних послуг, розробили індивідуальний план дій на літо, переймали досвід французької асоціації та обговорили правила прийому відвідувачів на полонинах.

Другий день прийшов ще більш насичено. Кожний учасник презентував власний План дій на літо 2020 року. На завершення Еманнуель Мігасон запропонував для дегустації один із швейцарських сирів Тет де Муан (фр. «Голова монаха»). Смак делікатесу справив надзвичайно приємне враження на верховинців.

Тет де Муан - вид сиру, який виробляється в Швейцарії. Його винайшли і спочатку виробили понад вісім століть тому ченці абатства Беллея, розташовані в громаді Сайкорт, район Мутьє, в гірській зоні Бернської Юри, франкомовної області кантону Берн.