У Яремче навчають інтерпретувати спадщину

Фото ‎Volodymyr Hrynishak

Упродовж 12-15 грудня 2019 р. у м. Яремче відбувається тренінг для представників організацій громадянського суспільства (ОГС) - "Навчальна майстерня інтерпретації спадщини".

Участь у майстерні допоможе ОГС у співпраці зі своїми громадами повною мірою розкрити цінність спадщини і раціонально використовувати її економічний потенціал задля місцевого розвитку, правильно позиціонувати створені на базі спадщини продукти для відвідувачів та інвесторів, спонукати мешканців не залишатися байдужими спостерігачами, а ставати активними охоронцями і амбасадорами місцевої спадщини.

Крім того, майстерня покликана стимулювати в Україні розумні підходи до управління спадщиною й дати можливість громадам побачити власні перспективи через інтерпретацію спадщини.

Навчальна майстерня організовується у рамках проєкту "Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад", що виконується Агентством з розвитку приватної ініціативи за співфінансування Національного Фонду на підтримку демократії (NED, США).

Метою проєкту є підвищення рівня активності і залучення громадянського суспільства та ОГС в Україні до вироблення і реалізації політики управління культурною спадщиною місцевих громад.

Партнерами проєкту є БФ "Творчий центр ТЦК" та ГО "Туристична Асоціація Івано-Франківщини". Детальніше про проект за посиланням: https://bit.ly/2Q7V0eh.

Програма майстерні включає чотириденний тренінг та післятренінгову фасилітацію учасників впродовж двох наступних місяців у процесі створення планів інтерпретації спадщини для своїх громад (грудень 2019 – січень 2020 рр.).

За матеріалами www.facebook.com/agency.pid.