Уряд послабив обмеження щодо надання послуг громадського харчування

Фото Віталій Мамчук

Уряд вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, пом'якшивши умови надання послуг громадського харчування у період карантину.

Відповідно до опублікованої сьогодні постанови від 14 травня 2020 р. № 377 дозволяється діяльність з надання послуг громадського харчування "на відкритих (літніх) майданчиках, у тому числі під тентами, на верандах, за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років)".

Також дозволяється діяльність з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

З 14 травня українцям дозволили пересування групою до 8 осіб. 

Нагадаємо, що Україні поступово послаблюють карантинний режим, зокрема з 11 травня дозволена робота літніх майданчиків кав'ярень і ресторанів, діяльність музеїв та історико-культурних заповідників, відвідування парків, скверів, зон відпочинку.