Туристичні презентації на «Карпатському ПРОСТОРІ-2018»

4 травня управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації у рамках ІІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський ПРОСТІР», що відбувається в Івано-Франківську, організувало проведення туристичних презентацій України, Грузії, Угорщини, Болгарії, Румунії.

Модератор заходу, начальник відділу туризму управління Віталій Передерко, зазначив, що фестиваль є вагомим інструментом культурної дипломатії, завдяки ньому нам вдається вже третій рік поспіль об’єднувати дипломатів, міністрів, чиновників, митців, бізнес та громадськість. Туристичні презентації наших гостей – це, власне, прояв цієї культурної дипломатії. Адже туризм – це не тільки відпочинок і не тільки бізнес, це потужний інструмент зміцнення миру у світі, тому що подорожі сприяють кращому взаєморозумінню між народами через поглиблення обізнаності про їхню цивілізаційну спадщину, культуру та цінності.

Головними спікерами заходу стали: Віталіна Мартиновська – заступник директора департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України; Джемал Готігідзе – старший радник Посольства Грузії в Україні; Єлєна Слатинська-Ованезова – другий секретар Посольства Республіки Болгарія і Анна Собкович –директор туроператора Авен-Тур, партнер Посольства Республіки Болгарія в Україні; Світлана Кабиш – асистент з організації бізнесу відділу з питань економіки Посольства Угорщини в Україні та ШАРОЛЬТА КУПЧИК – менеджер туристичної організації MIDMAR (м. Мішкольц, Угорщина); Маріанна Кірвас – представник Посольства Румунії в Україні та АРПАД ГОДРА – комерційний директор оздоровчого спа-курорту Danubius Health Spa Resort Bradet (курорт Совата, Румунія). Аудиторії також було презентовані новий, створений Міністерством економічного розвитку й торгівлі, промоційний ролик про туристичну привабливість України, а також захоплююче промовідео Болгарії і Румунії.