Відбулись збори Асоціації Карпатських Ватагів

У Верховині на Івано-Франківщині за участю національних експертів проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Ганни Антонюк і Тараса Антонюка проведено підсумкові річні збори ГС "Асоціація Карпатських Ватагів".

Участь у заході також взяли представники місцевої влади, суб'єкти туристичної діляьності та громадські активісти.

Голова Асоціації Іван Мойсюк і секретар Марія Маківничук презентували річний звіт про проведену роботу ГС "Асоціація Карпатських Ватагів".

Ганна Антонюк повідомила про стан реєстрації географічного зазначення "гуцульська коров'яча бриндза", Тарас Антонюк розповів про проєкт створення в області Карпатської дороги смаку.

Член Асоціації Ярослав Зеленчук у своїй презентації зосередив увагу присутніх на можливостях розвитку альтернативної енергетики на гірських територіях, зокрема встановленні сонячних панель та вітряків на полонинах.

Нагадаємо, що 19 лютого 2019 року зареєстрована друга в Україні асоціація з управління географічним зазначенням -  Асоціація карпатських ватагів - з метою управління географічним зазначенням «гуцульська коров'яча бринза». Головою асоціації одноголосно обрано Івана Мойсюка. До керівного органу ввійшли Дмитро Спаський, Марія Маківничук, Руслан Бойчук. 

Спілка створена фермерами задля збереження виробництва традиційних сирів, бриндзи з коров’ячого молока на полонинах українських Карпат.

Ознайомитися зі звітом пропонуємо за посиланням: http://bit.ly/38H0FyV.

За матеріалами: https://www.facebook.com/cowbryndzaGI, http://spm.ucu.edu.ua.