Як працюватимуть заклади харчування після послаблення карантину

Фото Oleg Zhyvotkov

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило для громадського обговорення вимоги до протиепідемічних заходів для перукарень та салонів краси, парків, скверів, музеїв під відкритим небом, лісопаркових і прибережних зон, відкритих спортмайданчиків, закладів громадського харчування, побутового обслуговування населення тощо.

Відповідний проект розпорядження головного державного санітарного лікаря про громадське обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів розміщено на сайті МОЗ України. 

Закладам громадського харчування, зокрема, рекомендують організувати замовлення дистанційно або через спеціальне вікно. Вхід відвідувачів до приміщень закладу забороняють.

Обслуговування дозволятиметься виключно на виніс за попереднім замовленням та/або на літніх майданчиках під відкритим небом з дистанцією не менше 1,5 м стіл від стола та одно- двомісного розміщення відвідувачів за одним столом.

Працівники, що видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в маски або респіратори та одноразові рукавиці. Меню повинні бути розміщені поруч з місцем видачі замовлень, видача замовлень здійснюватиметься виключно в одноразовому посуді та закритій тарі.

Адміністрації зон відпочинку повинні дотримуватись таких вимог:

- розмістити на території та при вході правила й обмеження;

- оцінити місця потенційного скупчення відвідувачів і розмістити там додаткову інформацію про заходи профілактики;

- забезпечити функціонування туалетів, наявність рідкого мила, антисептиків при вході, а також регулярне прибирання та дезінфекцію;

- не допускати проведення організованих заходів на території зон відпочинку, функціонування атракціонів тощо;

- не допускати функціонування окремих зон, користування якими на період карантину заборонено.

При цьому відвідувачі мають право користуватися зонами відпочинку при дотриманні заходів профілактики в групах не більше ніж три особи, а також використовувати зони для індивідуальних пробіжок і занять спортом при дотриманні правил.

Громадське обговорення триватиме до 6 травня.

За матеріалами https://moz.gov.ua.