Яремче отримало туристичний логотип

Яремче отримало власний логотип. На останньому засіданні міської ради у 2019 році затвердили логотип міста.

Про це оголосила начальниця відділу туризму та зовнішніх зв’язків міськвиконкому Марина Ланіна. «Більше, ніж два місяці, починаючи з жовтня, йшла робота над лого міста, адже до цього часу Яремче ще не мало власного сучасного бренду», - каже Марина Ланіна.

Роботу презентував старший викладач кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв Юрій Крукевич, який до цього займався розробкою логотипів Львова, Трускавця та інших міст. Дизайнер одразу визначився з візуалізацією лого, вклавши в нього дещо некласичні мотиви.

«Остаточну версію логотипу я закінчив лише тиждень тому, - зазначає автор. - На фінальному етапі мав багато порадників зі своєї кафедри, тож багато хто вболівав за те, аби Яремче мало першокласну емблему».

Логотип Яремче має на меті передати виразність форми гір, що втілюється в оригінальному розташуванні об’ємних у кольоровому співвідношенні букв, традиційні мотиви, притаманні гуцульській культурі вміщені у піктограмах у складі емблеми.

«Зараз популярні тенденції динаміки в дизайні бренду, тобто важлива мобільність зображення, можливість його розкласти на окремі складові, як конструктор, при цьому зберігаючи впізнаваність мотиву, - пояснює Юрій Крукевич. - Саме це я намагався втілити в емблемі Яремче. Так, піктограми можна змінювати відносно того чи іншого сезону, заходу, їх можна змусити рухатися, анімувати, їх легко використовувати окремо одна від одної в сувенірній продукції».

Зазанчимо, що створення бренду Яремче проходить за підтримки та фінансування проєкту «ПРОМІС».

У 2020 році запланована масштабна промоційна кампанія, яка має на меті зробити Яремче впізнаванішим місцем відпочинку не лише в Україні, а й за кордоном.

За матеріалами https://www.facebook.com/yavisnyk.