З 22 травня в Україні запроваджено адаптивний карантин

В Україні запроваджено адаптивний карантин, який триватиме до 22 червня.

Відповідно до рішення Уряду від сьогодні, 22 травня 2020 року, на території регіонів України із сприятливою епідемічною ситуацією запроваджується послаблення протиепідемічних заходів.

Послаблення протиепідемічних заходів здійснюється на території регіонів, які одночасно відповідають таким ознакам:

- інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення;

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів.

Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Таким чином, у регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється:

З 22 травня:

- проведення спортивних заходів без глядачів до 50 осіб.

- діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);

- регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжнародному сполученні.

З 1 червня:

- перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення між регіонами;

- міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами.

З 10 червня:

- діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;

- діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;

- діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

З 15 червня прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

До уваги готельєрів Івано-Франківської області.

21 травня 2020 року відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
На ньому, зокрема, прийнято рішення (протокол № 18) дозволити з 22 травня 2020 року на території Івано-Франківської області діяльність готелів (без ресторанів) та роботу міського, приміського та внутрішньообласного транспорту, що не виходить за межі області.

Рішення за посиланням: https://bit.ly/3gfsnGU

Просимо виконувати постанову Головного державного санітарного лікаря України "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в готелях на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Постанова за посиланням: https://bit.ly/2yCVToV

Джерела: https://www.kmu.gov.ua, www.if.gov.ua.