7 туристичних подій 2022 року

Фото Olek Shkil

Традиційно щороку 19 грудня на Прикарпатті оголошуються лауреати та переможці туристичної премії Івано-Франківської області (Ivano-Frankivsk Region Tourism Awards (IFTA). 

Зважаючи на російсько-українську війну, у 2022 році прийнято рішення не відзначати лауреатів і переможців IFTA'2022, оскільки, на наше переконання, цьогоріч заслуговують бути нагородженими всі українці, які встали на боротьбу з російськими окупантами – від воїнів Збройних Сил України, ТРО до волонтерів включно.

Водночас, розвиток туризму на Прикарпатті триває, тому у 2022 році IFTA перелічує сім головних туристичних подій року:

1. Міжнародний Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» ввійшов до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

2. Приєднання області до культурного маршруту Ради Європи «Шлях європейської кераміки».

3. Ревіталізація приміщення будівлі колишнього килимового цеху ВХО «Гуцульщина». Створення Центру карпатської культури у Косові.

4. Ревіталізація приміщення будівлі колишнього будинку гімнастичного товариства «Сокіл». Створення малої філармонії у Коломиї.

5. Схвалення першої в Україні регіональної Концепції розвитку велоінфраструктури.

6. Найбільша серед областей кількість переможців – 12 з 28 мікропроєктів – Конкурсу місцевих ініціатив для впровадження на території Українських Карпат» у рамках реалізації ґрантового проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні».

7. Рекордний для області туристичний збір (за 11 місяців 2022 року надходження склали 17,6 млн грн, що 73,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року).

 

Нагадаємо, що IFTA – це головна туристична нагорода в області. У межах премії щорічно відзначають 14 осіб: 7 лауреатів, що зробили найбільший внесок у розвиток туризму, та 7 переможців, громадська діяльність котрих визнана взірцем для наслідування, а також перелічують найголовніші туристичні події року, що минає.