Бойківські Карпати запрошують на відпочинок

09-10 травня відбувся інформаційний тур для туристичних фірм під назвою «Бойківські мандри». 

Захід організований спільними зусиллями Болехівської, Вигодської, Долинської територіальних громад у рамках забезпечення сталого розвитку туризму у межах дестинації Бойківські Карпати.

Учасниками туру стали представники туристичних компаній “Київський Супутник”, “Viza4you”, “Ozaran”, Київського візового центру, гід Марія Хорняк (м. Львів). 

09 травня групу познайомили з локаціями агротуристичного кластеру “БойкоЛенд” в селі Тростянець Долинської громади: бджологосподарство “Медова симфонія”, “Лавандові пагорби”, “Ягідна мрія”.

Наступною зупинкою був Гошівський монастир. 

У місті Болехові група відвідала Музей історії міста Болехова імені Романа Скворія, музейну кімнату Наталії Кобринської, у селі Тисів на гостей чекали приватний музей зброї “Патріот” та простір “ЕтноДім”. 

Завершився перший день туру поїздкою на неймовірно красиві природні локації Східної Бойківщини - Поляницький водоспад та Скелі Довбуша в селі Бубнище.

Другий день подорожі учасники розпочали з пішохідної мандрівки історичною частиною міста Долини, екскурсій Долинським краєзнавчим музеєм “Бойківщина” Тетяни і Омеляна Антоновичів та єдиною в Україні Резиденцію Янголів. 

Далі гості мандрували сусідньою Вигодською громадою - відвідали бджологосподарство Миколи Гошовського в селі Шевченкове, взяли участь у майстер-класі з приготування бойківських бульбяних пирогів у приватній садибі Оксани Клебан “Дарваїв Кут”. 

Інформаційний тур продовжився у Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки, де представників туристичного бізнесу познайомили з історією деревообробної промисловості та роботою Вигодської вузькоколійної залізниці.

Мануфактура “Карпатський колорит” презентувала гостям сучасну бойківську кухню, крафтову крамницю, в якій, окрім сувенірів і вишиванок, можна продегустувати та придбати корисні смаколики, чаї, джеми, мармелад з ягід і шишок; також тут представлена продукція мізунської овечої ферми “Дубовий Кут”. Її власниця Оксана Костів виготовляє 9 видів сиру з овечого молока та смачні наливки.

Вітаємо реалізовану ініціативу бойківських громад Івано-Франківщини. Такі спільні заходи свідчать про розуміння необхідності кооперування і об’єднання з метою створення комплексних маршрутів, які б затримували відвідувачів на Бойківщині на 2-3 дні. 

Для довідки.
07 травня 2024 року Долинська і Спаська територіальні громади підписали меморандум про співпрацю, який засвідчив бажання працювати разом над формуванням нових маршрутів територією етнорегіону Бойківщина. Ще раніше, 17 листопада 2023 року, за пісумками круглого столу «Співпраця та розвиток громад Східної Бойківщини», проведеного у місті Долині, Болехівська, Вигодська, Долинська територіальні громади підписали Меморандум про співпрацю та партнерство у сфері туризму. 

Нагадаємо, що упродовж 2023 року департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 12 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів реалізовувався проєкт «Бойківські Карпати».

Проєкт мав на меті збільшити туристичну привабливість Східної Бойківщини, підвищити інституційну спроможність управління територією як туристичною дестинацією, створити умови для росту туристичних потоків та залучення інвестицій, перетворення туризму на індустрію економіки відвідувачів.

Більше про проєкт: http://bit.ly/3L3Q5Yy.

#бойківські_карпати
#твоя_нова_історія
#iftourland