Цифровізація як інструмент покращення репутації туристичної дестинації

19 березня відбулась перша менторська зустріч з опільськими громадами учасниками проєкту “Опілля: скарби: нації” на тему: “Цифровізація як інструмент покращення репутації туристичної регіональної дестинації”.

Учасниками події стали управлінці Більшівцівської, Букачівської, Бурштинської, Дубовецької, Галицької, Єзупільської, Рогатинської територіальних громад, керівники музеїв міста Рогатина.  

Олена Чернега лідерка віртуального туризму, кураторка проєкту з цифровізації напрямків туризм і культура в м. Києві, засновниця ГО “Цифровізація туризму та культури”, розповіла учасникам про можливості цифровізації, її функції та покращення репутації туристичної регіональної дестинації шляхом збільшення її видимості, доступності, взаємодії та інновацій.

Менторка вона навела статистику використання цифрових продуктів туристами в мандрах, детально зупинилася на техтоногіях та методах візуалізації, сучасних трендах оцифрування в Україні. Олена Чернега також розповіла про проєкт “Google Arts and Culture” і рекомендувала опільським громадам додати свої об’єкти на цю платформу. 

Представниця Бурштинської територіальної громади виступила з презентацією, в якій розповіла про ідею створення туру доповненої реальності палацу Скарбеків-Яблоновських у Бурштині.

Світлина: Facebook-сторінка Мандрівка старим кордоном

Представниця Рогатинської територіальної громади розповіла про оцифровані туристичні об’єкти громади, а також презентувала три об'єкти, які потенційно можуть бути оцифровані.

НЗ “Давній Галич” представив перелік об'єктів заповідника, по яких вже існують віртуальні тури, а також розповів про плани щодо створення турів доповненої реальності Галицького замку, Успенського собору у Крилосі.

Світлина: Оксана Ірисова
Учасники заходу мали можливість поставити запитання та почути корисні пропозиції менторки проєкту “Опілля: скарби нації” Олени Чернеги щодо використання можливостей цифровізації об'єктів для розвитку туризму у громадах.

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації висловлює вдячність Олені Чернезі за участь у проєкті “Опілля: скарби нації”.

__

Проєкт “Опілля: скарби нації” реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 7 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів.

Стратегічна мета проєкту – підвищення інституційної спроможності управління туризмом, формування дорожньої карти налагодження ефективного міжмуніципального співробітництва у сфері туризму в опільських громадах Івано-Франківської області.

Більше про проєкт: https://tinyurl.com/35745dfr

#франківське_опілля

#скарби_нації

#iftourland