Галич здобув перемогу у конкурсі "Велика реставрація"

Міністерство культури та інформаційної політики (далі МКІП) опублікувало перелік проектів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми "Велика Реставрація" в 2021 році.

Серед них – проект Національного заповідника "Давній Галич", яким передбачено виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення ремонтно-реставраційних робіт пам'ятки архітектури національного значення XIV-XVII ст. Галицького замку.

Затверджений перелік із 22-х проектiв, які, відповідно до рекомендації експертної групи, будуть першочергово реалізовані в рамках проекту "Велика Реставрація" в 2021 році.

Перелік проектів, рекомендований експертною групою, був визначений з урахуванням: об’єктивності та повноти інформації, наданої у заявках, враховуючи розроблену науково-проектну документацію із кошторисом видатків; дотримання принципу територіальності розташування пам'яток культурної спадщини; об'єктів – пам'яток культурної спадщини, на яких уже розпочато роботи з реставрації, консервації, ремонту, а також фінансування на поточний рік.

Оголошення про початок другого відбору проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах у межах проекту "Велика Реставрація", буде опубліковано на офіційному веб-сайті МКІП.

Наразі МКІП працює над внесенням змін до законодавства, що дасть можливість об'єктам комунальної форми власності взяти участь у програмі "Велика Реставрація".

Джерело: https://mkip.gov.ua.