Городенка перемогла у конкурсі проєктів Київської школи економіки

Команда Городенківської міської ради перемогла у конкурсі проєктів Київської школи економіки. 

За підтримки Національного фонду демократії (NED) в рамках проєкту "Доказова політика для спроможності територіальних громад" взимку минулого року Київська школа економіки оголосила конкурс серед органів місцевого самоврядування на 4-місячний навчальний курс "Ефективне залучення ресурсів та проєктний менеджмент під час війни".

Із 36 команд для навчання відібрали 6 громад, з яких 4 – закінчили курс та були допущені до захисту проєктів: команди Боярської (Київська область), Новороздільської (Львівська область), Нововолинської (Волинська область) і Городенківської (Івано-Франківська область) громад.

Городенківщину представляли Галина Дідич, Роман Григорів, Марія Здріла, Тетяна Гамула, Іван Івасюк. Учасники вибрали для розробки теми проєктів, які близькі до потреб їхніх громад – екологія, освіта, медицина, туризм. Найуспішнішими, на думку експертів, були два проєкти саме Городенківської міської ради: "Вдосконалення системи вивезення та поводження з твердими побутовими відходами із запровадженням роздільного збору сміття в Городенківській ТГ" і "Стратегія розвитку туризму Городенківської громади як елемент сталого місцевого економічного зростання". Спеціально для презентації представники Городенківщини підготували додатково презентаційні буклети, щоб якнайкраще розкрити суть своїх ідей.

Оцінювання проєктів та їх презентацій проводилося під час пітчингу 26 травня представниками Польського банку розвитку, Шведської асоціації міст, Державного агентства розвитку туризму України, експертами проєкту "Доказова політика для спроможності територіальних громад" Сергієм Замідрою, Володимиром Кондзьолкою, Юрієм Грановським, Олександром Койделем. Призовий фонд переможців склав 5 тис. доларів США.

"За отримані кошти плануємо розробити практичну дорожню карту зеленого туризму з мережею туристичних маршрутів у громаді, яка дозволить ефективно розвивати туристичну інфраструктуру Городенківщини. Щиро вдячні проєкту та її керівниці Мирославі Савісько за можливість вдосконалюватися в проєктному менеджменті. Ми рухатимемося у цьому плані й надалі. Зупинятися не будемо. Малими кроками тільки вперед»» – зазначила начальник відділу проєктів та міжнародного співробітництва Городенківської міської ради Марія Здріла.

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації вітає Городенківську міську територіальну громаду з перемогою та бажає успішної реалізації проєктних заходів.