Івано-Франківська область прийняла у 2020 р. понад 3 млн відвідувачів

Фото Sasha Tutov

У рамках співпраці управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації і телекомунікаційного оператора «Київстар» проведено аналіз даних* мобільності груп абонентів протягом 2020 року до Івано-Франківської області.

У 2020 р. Прикарпаття відвідало 3.4 млн абонентів з 23 областей України, з них – 2.1 млн короткотермінових відвідувачів та 1.3 млн одноденних відвідувачів.

У порівнянні з 2019 р. зафіксовано падіння гостьового потоку короткотермінових відвідувачів з облікованою тривалістю перебування від 12 годин до 7 днів (потенційних екскурсантів і туристів) – на 10.9%.

Найбільше таких короткотермінових відвідувачів у минулому році приїздили із Львівської (25%), Тернопільської (17%), Чернівецької (17%), Київської з м. Київ (13%) областей.

До першої десятки регіонів з найбільшою чисельністю відвідувачів Прикарпаття увійшли також Закарпатська, Хмельницька, Вінницька, Рівненська, Одеська, Дніпропетровська області.

Аналіз даних гостьової мобільності абонентів з інших регіонів України до Івано-Франківської області засвідчив, що минулого року найбільше падіння потоку відвідувачів припало на весну – першу половину літа.

Основними дестинаціями короткотермінових відвідувачів (облікована тривалість перебування: 2-7 дні) стали територія Яремчанської міської ради (разом з Надвірнянським районом) – понад 400 тис. осіб (+1%, порівняно з 2019 роком), м. Івано-Франківськ – понад 140 тис. осіб (-28%), Косівський район – майже 90 тис. осіб (-16%), м. Яремче – понад 80 тис. осіб (-32%), Верховинський район – понад 60 тис. осіб (-10%)**.

Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації висловлює вдячність менеджерам і аналітикам компанії «Київстар» за співпрацю.

* Для створення аналітики на базі Big Data «Київстар» використовує виключно неперсоніфіковані дані груп абонентів, в якості результатів формуються звіти із статистичними кількісними показниками, тобто лише агрегованими даними. Для аналізу використовувалися дані по голосовим, sms та інтернет-активностям груп абонентів в мережі «Київстар» за 2020 рік. А саме, телеком-оператор аналізує активність по певних базових станціях, яка агрегується та надається у вигляді звітів зі знеособленими даними. «Київстар» суворо дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних».

** Починаючи з 2019 р., «Київстар» застосовує нові алгоритми обліку мобільності абонентів у розрізі локальних дестинацій. Отримувані дані є більш точними статистичними показниками відвідуваності заданої території, оскільки, зокрема, не враховують зовнішніх і внутрішніх гостьових абонентів-транзитерів.