Кращі цифрові технології для підвищення відвідуваності об'єктів

10 квітня відбулась третя менторська зустріч у рамках проєкту “Опілля: скарби: нації” на тему: “Кращі цифрові технології для підвищення відвідуваності туристичних об'єктів”.

Учасниками події стали представниками адміністрації національного заповідника “Давній Галич”. Спільно з менторкою Оленою Чернегою працювали над визначенням найбільш вдалих цифрових рішень для об’єктів заповідника з метою підвищення їх упізнаваності та відвідуваності.

НЗ “Давній Галич” представив власні ідеї цифрових продуктів. Зокрема, для Музею етнографії було запропоновано створити мобільний застосунок з аудіогідом для експозицій (українською та англійською мовами); для Галицького замку - віртуальну екскурсію з доповненою реальністю; для Музею караїмської історії і культури - віртуальну екскурсію караїмською кенасою з аудіосупроводом, що міститиме національну караїмську музику.

Олена Чернега розповіла про актуальні технології цифровізації, які на сьогодні використовуються для об’єктів архітектури і музеїв.

На прикладі продукту “Древній Звенигород” показала, як може виглядати віртуальна мандрівка Галицьким замком. Також наголосила на можливості комерціалізації цього віртуального туру.

Розповідаючи про оцифровану Десятинну церкву, менторка зупинилась на поєднанні таких технологій як цифрове відтворення і віртуальна реальність. Саме їх варто застосовувати у випадках, коли від пам’ятки вже нічого не залишилось і її можна змоделювати виключно за рахунок збереженої інформації про неї.

Також Олена Чернега розповіла про такі варіанти цифрових рішень, як віртуальний персонаж, 3D-модель об’єкту, створення квест-місії та ін. 

На завершення учасники заходу обговорили наступні етапи співпраці та домовилися про чергову зустріч.

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації висловлює вдячність Олені Чернезі за участь у проєкті “Опілля: скарби нації”.

Проєкт “Опілля: скарби нації” реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 7 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів.

Стратегічна мета проєкту – підвищення інституційної спроможності управління туризмом, формування дорожньої карти налагодження ефективного міжмуніципального співробітництва у сфері туризму в опільських громадах Івано-Франківської області.

Більше про проєкт: https://tinyurl.com/35745dfr

#франківське_опілля
#скарби_нації
#iftourland