Завершене комплексне соціологічне дослідження у сфері туризму

В області завершене масштабне комплексне соціологічне дослідження у сфері туризму, яке тривало протягом 2018 року у всіх без винятку адміністративно-територіальних локаціях Прикарпаття.

Проект реалізували Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації (начальник Олександр Зрайко) і ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (ректор Ігор Цепенда).

Теоретичний і практичний етапи дослідження здійснювали відділ туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержажміністрації (начальник Віталій Передерко) і Навчально-науковий центр соціологічних досліджень Прикарпатського регіону (директор Ольга Максимович)

Ми з'ясовували профілі екскурсанта і туриста, їх вподобання і мотивацію, впізнаваність регіону, економічний ефект від туризму (скільки коштів відвідувачі області витрачають впродовж перебування) та багато іншого.

Вже скоро будемо оприлюднювати результати. 
Невдовзі у вільному доступі з'явиться реєстраційна форма для всіх, хто бажає почути і побачити результати.

Всього було залучено 109 партнерів (готелі, садиби, туристичні фірми, гіди, туристично-інформаційні центри, музеї), з якими підписамо меморандуми про партнерство і співпрацю.

Понад 150 осіб виступили нашими локальними координаторами і комунікаторами.