На Верховинщині обмежили рух у прикордонній смузі

Фото Сергій Бровко, газета "Прикордонник України" 

За інформацією  Верховинської районної державної адміністрації відбулось посилення режимних обмежень у прикордонній смузі в межах Зеленської і Білоберізької сільських рад Верховинського району.

Начальник відділу прикордонної служби "Шибени" Ярослав Ясінський повідомив, що додаткові тимчасові обмеження передбачають заборону на в'їзд осіб, в тому числі з метою туризму, відпочинку, рибальства та полювання, провадження сільськогосподарських робіт, збору дикоросів (грибів та ягід).

Обмеження не діятимуть для:

- людей, які постійно проживають чи працюють у межах прикордонної смуги;

- власників чи орендарів земельних ділянок у межах прикордонної смуги;

- людей, які зареєстровані та проживають в Івано-Франківській області й звернулись до 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича з метою отримання дозволу на в’їзд, в тому числі з метою туризму, відпочинку, рибальства та полювання, провадження сільськогосподарських робіт, збору дикоросів.

Пропуск вищезазначених осіб в прикордонну смугу на період дії тимчасових режимних обмежень видається Відділом прикордонної служби "Шибени" за наявності підтверджуючих документів, які надають право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації для осіб призовного віку.

Додаткові тимчасові режимні обмеження затверджені наказом 31 прикордонного загону від 07.07.2022 № 52.

Джерело: https://verhovuna-rda.gov.ua/news/1658734269/.