Оголошується Конкурс студентських туристичних проєктів і стартапів

Фото https://unsplash.com

Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації оголошує про початок проведення Конкурсу студентських туристичних проєктів і стартапів (далі - Конкурс).

Конкурс проводиться відповідно до п. 1.16 регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 12.11.2021 року № 282-10/2021, положення про конкурс студентських туристичних проєктів і стартапів, затвердженого наказом управління від 07.12.2021 року № 89-ОД "Про конкурс студентських туристичних проектів і стартапів", зареєстрованого в Південно-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) 10.12.2021 року за № 131/252, з метою реалізації студентських ініціатив у сфері туризму.

Організатором Конкурсу виступає управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації (далі - Організатор).

Бюджет Конкурсу у 2022 році становить 200 тис. грн. Максимальний розмір фінансування одного туристичного проєкту/стартапу, визначеного переможцем Конкурсу – 100 тис. гривень.

Учасниками Конкурсу можуть бути виключно вищі навчальні заклади (далі - ВНЗ) Івано-Франківської області.

Для участі у Конкурсі ВНЗ подають проєктні заявки, підготовлені на основі наукових, курсових, кваліфікаційних (бакалаврських/магістерських) робіт, які виконуються студентами ВНЗ у поточному навчальному році, що підтверджується завіреними копіями наказів або інших розпорядчих документів ВНЗ.

Проєктна заявка складається із заяви, реєстраційної картки, анотації проєкту/стартапу, партнерської угоди ВНЗ з територіальною громадою Івано-Франківської області, у межах якої заплановано реалізувати проєкт/стартап.

Кожний ВНЗ може подавати на Конкурс не більше 5 (п’яти) проєктних заявок.

Проєктні заявки надсилаються Організатору у друкованому (адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21) і електронному (на електронну поштову скриньку ums@if.gov.ua) вигляді.

Положенням визначаються такі сфери реалізації проєктів/стартапів Конкурсу:

1) підтримка розвитку туристичної навігації (встановлення (оновлення) туристично-інформаційних вказівників, знаків, стендів та інших конструкцій; створення нових туристичних маршрутів (шляхів), екологічних стежок);

2) підтримка облаштування рекреаційних територій, об’єктів природної та культурної спадщини, атракцій у локальних дестинаціях;

3) розробка нових екскурсійних і туристичних продуктів (у т.ч. цифрових);

4) організація промоційних, навчально-просвітницьких заходів (фестивалі, форуми, конференції, круглі столи, змагання, семінари, акції, флешмоби тощо).

Детальні умови участі у Конкурсі викладені у Положенні.

Прийом проєктних заявок завершується 15 березня 2022 року.

Запрошуємо талановитих та ініціативних студентів до участі у Конкурсі з метою втілення ініціатив з розвитку туризму у межах Івано-Франківської області.