Опільські громади вивчали кращі практики розвитку парків

12 вересня в Івано-Франківську відбулась сьома менторська зустріч з опільськими громадами у рамках реалізації проєкту “Опілля: скарби нації”.

Участь у заході взяли представники і представниці Більшівцівської, Букачівської, Бурштинської, Галицької, Дубовецької, Єзупільської, Рогатинської громад, НЗ “Давній Галич”, Галицького НПП.

Спікерами на навчальну подію були запрошені директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” (м. Івано-Франківськ) Руслана Василюк, фахівчиня Туристично-інформаційного центру міста Івано-Франківська Тетяна Воскобойнікова, засновниця ініціативи “Спадщина.UA” Ганна Гаврилів.

Руслана Василюк на прикладі парків Івано-Франківська розповіла про розвиток рекреаційних зон у міських просторах та їх вплив на дозвілля і туризм у територіальних громадах.

Тетяна Воскобойнікова поділилася досвідом діяльності комунального туристично-інформаційного центру (далі - ТІЦ). Метою ТІЦ є надання відвідувачам інформації про туристичну інфраструктуру, послуги, події, заходи, проведення екскурсій, історико-краєзнавчих квестів, вікторин, різноманітних майстер-класів тощо.

Ганна Гаврилів на прикладі проєкту «Палац Розділ» продемонструвала слухачам досвід дієвої рольової моделі співпраці влади, бізнесу, громадського сектору з метою інвестування у природну та культурну спадщину на локальному та регіональному рівнях.

Навчальна подія завершилась навчально-пізнавальною екскурсією, де учасники наживо знайомились з результатами роботи та співпраці КП “Центр розвитку міста та рекреації”, місцевого бізнесу і меценатів. 

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації висловлює вдячність Руслані Василюк, Тетяні Воскобойніковій та Ганні Гаврилів за цінний практичний досвід та участь у проєкті “Опілля: скарби нації”.

_____

Проєкт “Опілля: скарби нації” реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 7 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів.

Стратегічна мета проєкту – підвищення інституційної спроможності управління туризмом, формування дорожньої карти налагодження ефективного міжмуніципального співробітництва у сфері туризму в опільських громадах Івано-Франківської області.

 

Більше про проєкт: https://tinyurl.com/35745dfr
#франківське_опілля
#скарби_нації
#iftourland