Подорож в "Єзуполію"

У рамках проєкту "Опілля: скарби нації" підготовлено третій туристичний репортаж про незвідані мальовничі куточки Франківського Опілля.

Волонтерка проєкту Христина Дорожовець розповідає про край "Єзуполія". Це ніби маленька, відособлена від більш знаних Галича та Рогатина, самодостатня територія - з теплішим кліматом, іншим рельєфом, але така ж автентична і самобутня опільська земля.

Маршрут радимо розпочинати з паломницького центру Духова криниця, розташованого біля села Сілець та селища Єзупіль.

Вирушивши у подорож, запрошуємо обов'язково відвідати місцеві краєзнавчі музеї, унікальні пам'ятки архітектурної спадщини, зокрема, костел Успіння Пресвятої Діви Марії у селищі  Єзупіль, церкву Пресвятої Трійці у селі Стриганці. 

Окремий акцент  у  репортажі  зроблено на розповіді про художницю з села Побережжя Надії Мойсей-Гасюк, яка дуже майстерно зображує на своїх картинах мальовничі місцеві пейзажі і сільських жителів за їх буденними справами. 

Ця мандрівка – від Духової криниці до Стриганців – ідеальний маршрут вихідного дня. Встигаєте все: і оглянути пам’ятки, і відпочити на природі, і випити цілющої джерельної води, і назбирати та посмакувати ягодами лохини  просто з поля, та ще й скупатися у Дністрі.

Репортаж розміщений на головному туристичному інтернет-порталі Івано-Франківської області за посиланням: https://iftourism.com/blog/yezupoliya

Проєкт "Опілля: скарби нації" реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації.

Стратегічна мета проєкту – підвищення інституційної спроможності управління туризмом, формування дорожньої карти налагодження ефективного міжмуніципального співробітництва у сфері туризму в опільських громадах Івано-Франківської області.