Представники Івано-Франківщини взяли участь у туристичному саміті

12 грудня у Чернівцях відбувся І Національний туристичний саміт, організований Державним агентством розвитку туризму України спільно з Чернівецькою міською радою

Участь у заході взяли представники департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківської міської ради, Ворохтянської територіальної громади, кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, туристичного комплексу «Буковель».

Під час п’яти панельних дискусій обговорювалися підходи та інструменти для відновлення туристичного сектору в складних умовах війни з росією; концепція створення туристичних маршрутів пам'яті та меморіалізації історичних подій, пов'язаних зі звитяжною боротьбою українців з російськими загарбниками; стратегії та проєкти для глибшої інтеграції України у європейський туристичний простір; підходи для розвитку бізнесу у туристичній сфері та покращення інфраструктури; ідеї для формування унікальних туристичних дестинацій та туристичного продукту в регіонах.

Учасниками Саміту були представники міжнародних туристичних організацій та Європарламенту, народні депутати, представники профільних структурних підрозділів органів місцевої викової влади, органів місцевого самоврядування, проєкту U-LEAD, лідери міжнародних неурядових партнерських організацій та профільні експерти.

На думку представників Європейського Парламенту Україна повинна готуватись до напливу туристів вже зараз, адже після Перемоги інтерес до нашої країни зростатиме. Для розвитку туристичної галузі, зокрема, потрібні законодавчі зміни.

Керівниця регіонального офісу Програми «U-LEAD» з Європою в Чернівецькій області Тетяна Татарчук наголосила на важливості співпраці між громадами для створення спільних туристичних продуктів, як хороший приклад такої кооперації навела громади Івано-Франківщини.

Приватний підприємець депутат Ворохтянської селищної ради Олег Молдавчук розповів про приклад спільних проєктів співпраці бізнесу і влади у Ворохтянській громаді. Він зазначив, що дуже важливо, щоб ініціатива йшла від бізнесу як при розробці туристичного бренду громади, так і формуванні туристичних продуктів. Хороші результати співпраці показало створення Туристичної ради у Ворохті.