Проведено другий благодійний екскурсійний тур

Вчора, 05 липня, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації організував другу екскурсійну мандрівку у рамках проєкту “Турбота про родину Героя”. 

18 родичів військовослужбовців поїхали ознайомлюватись з місцевістю, де збережені самобутні традиції та звичаї місцевого населення – на Гуцульщину.

Дорогою група зупинилась у Косові, щоб помилуватись водоспадом Косівський Гук, далі учасники мандрували до Криворівні, відвідали етнографічний музей “Хата-гражда”, щоб ознайомитись з побутом і традиціями гуцулів, церкву Різдва Пресвятої Богородиці, щоб оглянути найдовершенішу споруду гуцульської  народної школи сакральної архітектури.

Після обіду вирушили до музею «Хата-стая» і садиби-музею Галинки Верховинки. Під супровід пісень і колоритні гуцульські приповідки наші екскурсанти приміряли гуцульські строї та знайомились з етнокультурною спадщиною гуцулів Верховинщини.  

Учасники реабілітаційної екскурсії повернулися додому з позитивними враженнями, адже мали можливість відволіктися від негативних емоцій, спричинених війною.

Нагадаємо, що у червні розпочався другий етап проєкту “Турбота про Родину Героя”. З ініціативи голови Івано-Франківської облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, у рамках виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації впродовж червня–серпня 2023 року проводить серію екскурсійних турів з метою психологічної реабілітації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.