Проведено п'ятий екскурсійний благодійний тур

У середу, 13 вересня, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації організував п’ятий екскурсійний тур у рамках проєкту «Турбота про родину Героя».

19 родичів Захисників України відправились у мандрівку Рогатинським Опіллям.

Екскурсія розпочалась у релігійно-історичному комплексі «Гора над Дністром», що у селі Новий Мартинів. Екскурсанти пройшлися повноцінною Хресною дорогою, відвідали Біблійний сад, в якому є чимало рослин, згадуваних у Святому Писанні, оглянули відновлені окопи Першої світової війни; зробили чудові фото з оглядового майданчика, з якого можна споглядати чудесні придністровські краєвиди.

Наступною локацією туру було місто Рогатини. Тут учасники мандрівки оглянули пам’ятку UNESCO церкву Св. Духа, що є унікальною пам'яткою сакрального будівництва XVI ст. та родзинкою сакральної спадщини Рогатинського Опілля. Також прогулялись історичним центром містечка.

Чергова зупинка – доволі відома оглядова панорама села Чесники, що є одним із найдавніших на Рогатинщині. Тут наших гостей зустріла привітна власниця бренду крафтових олій Роксолана Росоловська. Спочатку на учасників туру очікувала захоплива розповідь пані Роксолани про історичне минуле села Чесники, а далі відбулась екскурсія до храму, який збудований у 19061914 рр. архітектором Василем Нагірним. Опісля екскурсанти відвідали церкву Св. Михаїла (Св. Миколая) – унікальну пам’ятку оборонної сакральної архітектури XIV ст.

Завершилась мандрівка відвідуванням дегустаційного залу родини Росоловських. Тут екскурсанти побачили на власні очі весь процес приготування крафтових олій, почастувались домашнім хлібом, опільським борщем з морелями та оригінальним морозивом.

Нагадаємо, що з ініціативи голови Івано-Франківської облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, у рамках виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації впродовж літа-осені 2023 року проводить серію екскурсійних турів з метою психологічної реабілітації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.