Проведено шостий екскурсійний благодійний тур

У четвер, 21 вересня, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації організував шостий екскурсійний тур у рамках проєкту «Турбота про родину Героя».

Учасниками туру «Місцями сили» (Терношорська Лада - Шепіт - Шешори) стали 17 осіб.

Екскурсія розпочалась з відвідання водоспаду Терношорський Гук. Далі група помандрувала чудовим осіннім карпатським лісом до унікального скельного комплексу, що на схилі гори Терношора – Терношорської Лади. На стародавньому святилищі богині Лади, кожен мав змогу знайти своє місце «сили», щоб віднайти гармонію, зцілення від стресів, наповнитись карпатською енергією.

Наступною локацією туру було село Яворів – відомий осередок гуцульського народного декоративно-прикладного мистецтва. Учасники туру завітали до приватної садиби майстрині-ліжникарки пані Світлани Павлюк. Побачили автентичну технологію виготовлення справжнього гуцульського ліжника: чесання вовни на дерґівках, прядіння та ткання, прання виробів у валилі.

Опісля екскурсанти помандрували на одне із найбільш мальовничих місць Косівщини, що у селі Шешори – Сріблясті водоспади, або Великий та Малий Гуки.

Завершилась мандрівка відвідуванням церкви Успіння Пресвятої Богородиці в селі Пістинь – найстарішого храму Гуцульщини, що розташований на горі Писарева, та фотосесією на підвісному містку на річці Пістинька.

Нагадаємо, що з ініціативи голови Івано-Франківської облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, у рамках виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації впродовж літа-осені 2023 року проводить серію екскурсійних турів з метою психологічної реабілітації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.