Проведено сьомий екскурсійний благодійний тур

У четвер, 28 вересня, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації організував сьомий благодійний екскурсійний тур у рамках проєкту «Турбота про родину Героя».

18 родичів військовослужбовців мали можливість відправитись у мандрівку під назвою «На день у Середньовіччя».

Екскурсійна прогулянка розпочалася у місті Надвірна, адже саме тут збереглися залишки аж двох середньовічних замків. Спочатку учасники туру для знайомства з культурою епохи Середньовіччя, відвідали приватний інтерактивний «Музей Лицарства», створений місцевими митцями Ігорем та Мар'яною Гаврилюками. Кожен мав змогу приміряти обладунки та середньовічний одяг, постріляти з лука, спробувати свої сили в поєдинку на мечах.

Далі екскурсанти попрямували до Пнівського замку – однієї з найміцніших твердинь Івано-Франківщини, яка виконувала роль важливого форт-посту в період польсько-турецьких війн XVIІ ст. 

І хоча Пнівський замок зазнав впливу часу, донині збереглись стіни в’їзної вежі посередині західної стіни та залишки замкових мурів з вікнами та дверними отворами. Учасники туру мали змогу відчути дух славетного середньовіччя, а також зробити гарні фото на фоні величних мурів та руїн на згадку про подорож.

Після обіду група попрямувала до Микуличина. Відвідали одну з найпопулярніших туристичних гірських атракцій – гойдалку, з якої відкривається чудовий вид на гору Хом’як та панораму села. Під неймовірними враженнями вирушили до Яремче.

Дорогою заїхали до приватної крафтової пивоварні, котра є візитівкою сучасного Микуличина. Ознайомились з технологією варіння натурального «гуцульського» пива.

В  Яремче оглянули справжню перлину гуцульської архітектури ресторан «Гуцульщина», ринок крафтових гуцульських смаколиків та сувенірів, водоспад Пробій на річці Прут.  

На виїзді з Яремче зупинились у присілку Дора, який умовно називають дверима у Карпати, щоб оглянути унікальну монастирську церкву Святого пророка Іллі, збудовану на початку ХХ ст. Монастир у типовому гуцульському силі у цій місцевості постав наприкінці серпня 1935 р. з благословення митрополита Андрея Шептицького та ігумена Климентія Шептицького.

Нагадаємо, що з ініціативи голови Івано-Франківської облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, у рамках виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації впродовж літа-осені 2023 року проводить серію екскурсійних турів з метою психологічної реабілітації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.