Проведено третій благодійний екскурсійний тур

У п’ятницю, 14 липня, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації організував третю екскурсійну мандрівку у рамках проєкту “Турбота про родину Героя”.

Цього разу родичі Захисників нашої країни відвідали Бойківщину.

Розпочали ми нашу мандрівку з відвідування Гошівського монастиря XVI ст. на Ясній Горі.

Далі завітали в гості до пасічника у Вигоді, ознайомились з історією винайдення і вдосконалення вулика, посмакували медом та дізнались більше про його корисні властивості.

Наступною зупинкою був інтерактивному музеї “Центр спадщини Вигодської вузькоколійки”, де учасники реабілітаційної екскурсії ознайомились з історією краю, зокрема лісопереробного тартаку, повсякденного життя бойків, їх культурою і традиціями.

Згодом поїхали на овечу фермц “Дубовий кут”, яка розташована за 7 км від села Новий Мізунь, в однойменному урочищі. Тут наші екскурсанти продегустували овечі сири, скуштували смачну страву “горщик”, яку готує господиня за стародавнім бойківським рецептом в печі з додаванням овочів та баранини, а також побували у давній бойківській хаті-музеї, якій вже більше 100 років.

На завершення мандрівки учасники мали чудову нагоду цього літнього дня насолодитись красою Мізунських водоспадів та скуштувати водичку з місцевого джерела “Дзюркач”.

Нагадаємо, що у червні розпочався другий етап проєкту “Турбота про Родину Героя”. З ініціативи голови Івано-Франківської облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, у рамках виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації впродовж червня–серпня 2023 року проводить серію екскурсійних турів з метою психологічної реабілітації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.