Туристичний потенціал Прикарпаття представлено у Чехії

Упродовж 21-23 вересня Івано-Франківська область презентує туристичний потенціал на виставці "ITEP" у Пльзені (Чеська Республіка).

Участь у заході організована департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за вагомого сприяння чеських партнерів - Пльзенського краю Чеської Республіки. Туристичні локації, "магніти", атракції і продукти Прикарпаття презентують на виставці представники туристичного бізнесу, зокрема голова Ворохтянської туристичної ради Олег Молдавчук. Виставковий стенд прикрасила світлина фотографа Еріка Роберта. Дякуємо за співпрацю.

Дякуємо Гетьману Пльзенського краю Рудольфу Шпотаку за організаційне сприяння участі Івано-Франківщини у виставці та вагому гуманітарну підтримку українців у часи російсько-української війни.

Для довідки.
16.12.2022 в Івано-Франківську підписано Декларацію про співпрацю між Івано-Франківською областю України та Пльзенським краєм Чеської Республіки.

У 2022 р. чеські партнери тричі відвідували Івано-Франківщину з робочими візитами та привозили гуманітарну допомогу, а саме: дві карети швидкої допомоги, одна з яких оснащена сучасним дефібрилятором та апаратом для штучної вентиляції (Лисецька лікарня), генератори різної потужності, медикаменти, каремати, інше.

04.06.2023 у Ворохті підписано меморандум про співпрацю у сфері туризму з Державним агентством розвитку туризму, Ворохтянською селищною радою, Туристичною радою Ворохтянської громади. Предметом Меморандуму є співпраця сторін з метою формування сприятливих умов для створення DMO, до якої входитимуть представники бізнесу, влади та громади, ефективного розвитку внутрішнього та в'їзного туризму, підвищення конкурентоспроможності регіональних та локальних туристичних продуктів.