"Ukraїner" зафільмував Маланку в Пістині на Косівщині

Фото "Ukraїner"

22 січня 2023 року команда суспільно-культурного мультимедійного українознавчого проєкту "Ukraїner" презентувала репортаж про святкування Маланки в селі Пістинь Косівського району Івано-Франківської області.

Для довідки. Репортаж "Ukraїner" є частиною їх великого спецпроєкту "Зимові свята". Зйомки відбувались у січні 2022 року у рамках наймасштабнішої експедиції, коли 6 знімальних груп у 6 регіонах України фіксували традиції святкування Різдва та Маланки. Всього було відзнято 19 історій.

На Івано-Франківщині репортери працювали у с. Белелуя Коломийського району та с. Пістинь Косівського району за сприяння управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації, Снятинської і Косівської міських рад.

Історії про різдвяні традиції прикарпатських сіл увійшли в авторську  книгу "Ukraїner" "Різдво та Маланка", видану на основі репортажів зимової експедиції різними куточками країни, які показують, як українці зберігають і відтворюють традиції.

Читайте опис святування за посиланням: ukrainer.net/malanka-v-pistyni

Дивіться відео на ютуб-каналі: youtu.be/GlfVipCjwZ8