Уряд оновив вимоги адаптивного карантину

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 р. № 712 внесено зміни до постанови від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Уряд оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантинних обмежень.

Вони можуть встановлюватися щодо:

- проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів;

- діяльності закладів, які надають послуги з розміщення;

- роботи метрополітену;

- перевезення пасажирів у всіх видах сполучень;

- відвідування закладів дошкільної освіти;

- роботи культурних закладів, фітнес-центрів та спортзалів;

- діяльності закладів харчування.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.

Рішення про послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки.

14 серпня 2020 р. з метою виконання рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 серпня 2020 р. щодо встановлених рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 проведено засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Регіональною комісією прийнято рішення установити з 00:00 годин 17 серпня 2020 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Городенківському і Косівському районах; «помаранчевий» рівень - в Івано-Франківську, Бурштині, Коломиї та Тисменицькому районі; «жовтий» рівень - у місті Калуш, Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Долинському, Калуському, Коломийському, Надвірнянському, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Тлумацькому районах.

Джерела: https://www.kmu.gov.ua, https://covid19.gov.ua/karantynni-zakhody, www.if.gov.ua.