«Туризм: як зробити успішним розвиток своєї території»

19 квітня 2019 року управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації організувало проведення першого тренінгу для відповідальних за розвиток туризму працівників в об'єднаних територіальних громадах області. Тема: «Туризм: як зробити успішним розвиток своєї території».

У вступному слові начальник відділу туризму Віталій Передерко підкреслив важливість налагодження комунікації з представниками об'єднаних територіальних громадах. Станом на сьогодні 24% території області займають ОТГ і ця цифра тільки зростатиме. На працівників ОТГ лягає колосальна відповідальність за стан розвитку туризму в області, а не тільки у своїй конкретній громаді. Влада і Туристична рада Івано-Франківської області прагнуть стати партнерами для ОТГ, допомагати їм інформаційно, навчально-методично і фінансово. Вже у цьому році буде реалізовано кілька мікроінфраструктурних проектів за співфінансування з комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму.

У навчанні взяли участь представники Брошнів-Осадської, Витвицької, Космацької, Ланчинської, Печеніжинської, Рожнівської, Тлумацької ОТГ.

Після ознайомлення з презентаціями про туристичний потенціал, стан і перспективи розвитку туризму в об'єднаних територіальних громадах учасники прослухали короткий тематичний курс, на якому були розглянуті питання інвентаризації й оцінки туристичних ресурсів, розвитку туристичних дестинацій через використання спадщини громад та її монетизацію, знакування і облаштування туристичних шляхів, маркетингу туристичного продукту.

Експертами-тренерами виступили представники ВНЗ, бізнесу, громадських організацій, які займаються питаннями розвитку туризму на Прикарпатті – Леся-Гнатюк Ковальська, Лада Маланій, Олександр Бурсанов, Мирослава Нодь, Роман Король.

Тренінг «Туризм: як зробити успішним розвиток своєї території» став першим етапом програми заходів управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації, яка передбачає проведення у поточному році навчань і «круглих столів» з метою залучення представників громад до реалізації спільних проектів у сфері туризму, підвищення рівня професійної компетентності кадрів.