Розпочинається реалізація проєкту "52 стилі життя в Карпатах"

У Карпатах беруться відродити традиційні і водночас унікальні культури праці.

З цією метою у Долині відбулось засідання Наглядової ради проєкту. У засіданні взяли участь представники цільових груп, бенефіціари, а також партнери проекту - Торгово-промислова палата повіту Сату-Маре (Румунія), Кошицька регіональна організація туризму (Словаччина), Туристична організація ABA (Угорщина) та управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації.

Збільшення відвідуваності туристами і створення нових можливостей додаткових джерел доходу у прикордонних громадах шляхом розробки й популяризації унікального туристичного досвіду – такою є мета проєкту.
Проєкт буде реалізовано в Івано-Франківській і Закарпатській областях України, повітах Марамуреш і Сату-Маре Румунії, Кошицькому і Пряшівському краї Словаччини, регіонах Боршод-Абауй-Земплен та Саболч-Сатмар-Берег Угорщини.

Проєкт «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці» стартував 25 жовтня 2019 року та виконується за співфінансування Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки.

Партнери проєкту перетворять місцеві активи нематеріальної культурної спадщини на 52 ринкові продукти, надаючи різноманітні можливості для підприємців та місцевого населення розвивати повагу до спадщини та сприяти її збереженню; буде створено два електронні туристичні продукти – онлайн-музей традиційних культур праці і побуту Карпат та віртуальний гід Карпатською живою спадщиною, інтерпретаційні документальні фільми з історіями життя людей - носіїв живої спадщини. В рамках проєкту буде створено платформу для транскордонного співробітництва стейкхолдерів та постачальників товарів і послуг, де вони зможуть обмінятись думками щодо бажаного майбутнього дестинації; буде виготовлено ряд брендових атрибутів, у т. ч. уніформи, сувеніри, демонстраційні стенди та створено промо-тизер; організовано експедицію для тревел-блогерів та Міжнародний форум Карпатської живої спадщини.

Більше інформації про проєкт за посиланням: https://cutt.ly/me9PwDH.

Джерело: https://www.facebook.com/tietiana.golovchin/media_set?set=a.2452714468389698&type=3.