В області триває планування заходів розвитку туризму на 2020 рік

30 жовтня у Коломиї відбулась друга виїзна нарада з представниками ОТГ, відповідальними за розвиток туризму у громадах.

Зустріч проведена з метою активізації співпраці з об’єднаними територіальними громадами області у сферах розвитку туристичної інфраструктури, промоції туристичного потенціалу, а також належного виконання у 2020 році обласної програми розвитку туризму (далі Програма), врахування ініціатив органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства ми проводимо виїзні наради.

На нараду були запрошені відповідальні працівники ОТГ Верховинського, Надвірнянського, Коломийського, Косівського районів. До Коломиї завітали представники Коломийської, Матеївецької, Нижньовербізької, Печеніжинської ОТГ.

У якості експерта-резонера виступив керівник ГО «Територія Карпат» Василя Книшука, який водночас презентував Космацьку ОТГ.

Упродовж заходу обговорено:
- стан розвитку туризму в області та реалізації заходів Програми у 2019 році;
- співфінансування ініціатив ОТГ за рахунок коштів Програми у 2020 році, проблемні питання розвитку туризму в ОТГ.

На виїзній нараді у Коломиї було презентовано кілька перспективних проектів громад.

Так, у Печеніжинській ОТГ такими є проекти: облаштування оглядової зони поляни підсніжників (3 га); створення мережі веломаршрутів; організація обрядових дійств і етномайстер-класів; популяризація унікальних мистецьких витворів Олексія Бондаренка.

У Коломийській ОТГ - це облаштування оглядового майданчика та музейного простору Ратуші, у Космацькій ОТГ - створення рекреаційного притулку та візит-центру на витоку р. Пістинька під вершинами Грегота і Лисини Космацької.

Наступна виїзна нарада відбудеться у листопаді у Вигоді.