Запрошуємо на безкоштовні екскурсії до Івано-Франківська

9 травня 2021 р. розпочинається IX-ий сезон щонедільних безкоштовних екскурсій в Івано-Франківську.

Цього року проєкт спільно організовують Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації і Департамент інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Заплановано провести 23 тематичні та оглядові екскурсії, у т.ч. велосипедну, автобусну, театралізовану, дитячу і вечірню.

Всі мандрівки будуть організовані з вимогою до екскурсантів дотримуватися  правил карантину, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 (зі змінами), зокрема йде мова про соціальне дистанціювання і обов’язкове використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, на територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.

Частина екскурсій вимагає попередніх онлайн реєстрацій, посилання на які будуть оприлюднюватись щопонеділка, за 6 днів до проведення екскурсії, на офіційних сторінках організаторів: 

https://www.facebook.com/iftourismoffice

https://www.facebook.com/Visit.frankivsk

Проведення безкоштовних екскурсій для мешканців і гостей міста було започатковано управлінням зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації у 2012 році з нагоди відзначення 350-річчя Івано-Франківська.

Організація проєкту дозволяє залучити якнайбільшу кількість людей до ознайомлення з туристично привабливими об’єктами і атракціями обласного центру, пізнання історії міста, його індустріальної, культурної, музейної, гастрономічної спадщини, вивчення напрямів розвитку урбаністики і процесів просторового планування у ретроспективі.