На Івано-Франківщині завершився третій сезон проєкту «Невдома»

У 2023 році департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації реалізовано інформаційно-промоційний проєкт досвідних подорожей «Невдома: мандруй незвіданим Прикарпаттям. 3.0».

У рамках проєкту створено п’ять нових туристичних репортажів про маловідомі та незвідані куточки Івано-Франківської області. Інформація розміщена на головному туристичному порталі області iftourism.com у розділі «Враження».

Мета проєкту – проінформувати мешканців та відвідувачів Івано-Франківської області про нові дестинації для проведення дозвілля і мандрів вихідного дня, емоційного перезавантаження (зараз, у непростий час боротьби України проти російської агресії, всім потрібний хоч маленький, але відпочинок, щоб відновити фізичну стійкість і психоемоційний баланс), занурення у культурне середовище території та її мешканців, привернення уваги місцевої влади до проблем і перспектив розвитку туризму у територіальних громадах.

Репортажі підготовлені журналістами Прикарпатської інформаційної корпорації.

Перелік репортажів проєкту «Невдома: мандруй незвіданим Прикарпаттям. 3.0»:

1. «Рогатин: спадок предків».

https://iftourism.com/blog/rogatin-spadok-predkiv

2. «Дністер: мандри на воді, суші і під землею».

https://iftourism.com/blog/pridnistrovske-pokuttya-mandri-na-vodi-sushi-i-pid-zemleyu

3. «Незвідані священні скарби Покуття».

https://iftourism.com/blog/nezvidani-svyashchenni-skarbi-pokuttya

4. «Шляхами «коломийської вузькоколійки».

https://iftourism.com/blog/shlyahami-kolomiyskoji-vuzkokoliyki

5. «Бистрицька Месопотамія»: подорож прикарпатським передгір’ям».

https://iftourism.com/blog/bistricka-mesopotamiya-podorozh-prikarpatskim-peredgir-yam

Додатково журналістами підготовлені кілька десятків відеовізитівок про окремі об’єкти і локації описаних маршрутів.

Висловлюємо вдячність авторам матеріалів та всім, хто допоміг їх створювати.

 

Нагадаємо, що цьогоріч відбувся вже третій сезон проєкту. У попередні роки були створені та розміщені на головному туристичному порталі Івано-Франківської області за посиланням https://iftourism.com/blog 20 репортажів.

«Невдома: мандруй незвіданим Прикарпаттям» – це проєкт про «досвідні» подорожі, упродовж яких туристи, мандруючи самостійно, зосереджуються на переживанні місцевості чи конкретного місця, активно та змістовно взаємодіючи з його історією, людьми, культурою, місцевою кухнею і навколишнім середовищем.

Досвідні подорожі Прикарпаттям – це виклики, пригоди, навантаження та розвантаження, цифровий детокс і ментальна терапія у незалюднених локаціях, де, насамперед, домінують природа, локальна культура, а не цивілізація з інфраструктурою та вигодами сучасного світу. 

Запрошуємо відпочивати на Івано-Франківщині.